REVIVE Saffrou 2019 01 31 beeld 02 Rijwoningen Woonerf B

Betaalbaar én centraal wonen: kan dat nog?

Je eigen woning kopen: voor veel gezinnen is het vandaag een kwestie van kiezen en verliezen. Kiezen voor een goede ligging met winkels en scholen binnen handbereik, maar daar wel al je spaarcenten voor opofferen. Of kiezen voor een woning die wél binnen je budget past, maar je neerleggen bij een minder goede locatie. Een betaalbare en tegelijk centrale woning lijkt dan ook een onmogelijke opgave. Toch hoeft dat heus niet zo te zijn.

Ga voor kleinere steden

Nee, je hoeft niet noodzakelijk te kiezen tussen de grote stad en het verre platteland. In heel wat kleinere steden, zoals bijvoorbeeld Oudenaarde of Dendermonde, vind je vaak het beste van twee werelden terug. Hier zijn vraag en aanbod meer in balans, en is de kans dus groter dat je een betaalbare woning tegenkomt. Bovendien geniet je van eenzelfde centrale ligging als in grote, duurdere steden: te voet, met de fiets of via het openbaar vervoer geraak je vlot op je werk en zijn de kinderen snel op school.

Oudenaarde 6 Céderic Vandenberghe lores

Zoek naar vernieuwende woonprojecten

Wil je liefst van al een nieuwbouwwoning, zodat je zeker bent dat je lange tijd kan genieten van je nieuwe thuis? In de stad is een betaalbaar stuk grond vaak moeilijk te vinden, en daarbovenop is een tuin zelden een optie. Gelukkig zijn er ook in dit geval voordelige oplossingen. Sommige projectontwikkelaars, zoals Revive, zetten sterk in op woonprojecten die een centrale ligging combineren met heel wat open ruimte.


Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Saffrou, een woonwijk vlak bij het station van Oudenaarde. Je vindt er niet alleen betaalbare en centraal gelegen nieuwbouwwoningen voor elk soort gezin, maar zelfs een volledig stadsbos in je bloedeigen wijk. En mooi meegenomen: de wijk is helemaal autoluw. Kinderen kunnen er zich zorgeloos amuseren in het groen, op een van de pleinen of in de speeltuin naast je deur.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Burgemeester De Meulemeester geeft startschot voor de bouw van Saffrou

Op het voormalige terrein van de Saffre Frère-fabriek in Oudenaarde heeft burgemeester Marnic De Meulemeester op 2 oktober de symbolische eerste steen gelegd van de nieuwe Saffrou-wijk.

Lees meer

7 redenen om een appartement of woning in Oudenaarde te kopen

Appartementen en woningen die te koop zijn in Oudenaarde, zijn vaak heel gegeerd. En dat hoeft niet te verbazen: de stad die ooit in heel Europa bekendstond om haar bloeiende tapijt- en textielindustrie, wordt vandaag nog altijd de 'Parel van de Vlaamse Ardennen' genoemd. Ontdek 7 redenen waarom ook jij vast een woning of appartement wil kopen in Oudenaarde.

Lees meer