Geniet van het verlaagd btw-tarief van 6% bij Saffrou

Update over de overgangsmaatregelen van het verlaagd btw-tarief 6% op afbraak en heropbouw bij Saffrou — Bespaar tot wel € 57.000 bij aankoop van een nieuwbouw woning of appartement!

Maak een afspraak

Begin 2021 introduceerde de Federale Overheid een tijdelijke gunstmaatregel in heel België om de bouwsector tijdens de “coronacrisis” te ondersteunen. De maatregel bood een verlaagd btw-tarief van 6% voor sloop en heropbouw. In het begrotingsakkoord van oktober 2023 staat aangegeven dat deze maatregel (in aangepast vorm) permanent zou worden voor particulieren, maar niet voor bouwbedrijven.

De regering kondigt aan dat deze wijziging gepaard zal gaan met overgangsmaatregelen. Deze zouden o.m. inhouden dat projecten waarvan de omgevingsvergunning werd aangevraagd voor 1 juli 2023 nog tot eind 2024 van het 6% btw-tarief kunnen genieten.

Helaas is er nog geen duidelijkheid over hoe deze overgangsmaatregel concreet zal worden uitgewerkt in een definitieve wetgevende tekst. Het is op dit moment dan ook nog niet mogelijk om te bevestigen of kopers (voor zover die uiteraard aan de voorwaarden voldoen) die een akte ondertekenen in 2024 al dan niet kunnen genieten van het 6% btw-tarief. De enige zekerheid op dit moment is dat indien u vóór 31 december 2023 uw aankoopakte ondertekent, u zeker bent van het voordeeltarief van 6% (i.p.v. 21%) op de reeds bij akte verschuldigde aankoopsom en op de later te factureren uitgevoerde werken tot 31 december 2024.

OSA MAR Website Banner BTW 3 V1

Bent u geïnteresseerd in een aankoop van een appartement of woning in de tweede fase van Saffrou en wenst u zekerheid over uw mogelijkheid om tot 57.000€ te besparen, dan raden wij u aan niet langer te twijfelen! Voor zekerheid omtrent de toepassing van het 6% btw-tarief, is het immers van groot belang dat uw aankoopakte nog in 2023 wordt verleden.

Heeft u nog vragen over deze “6% BTW-regel”?

Of dit voor u van toepassing is en zo ja, hoeveel voordeel dit voor u kan betekenen? Welke gevolgen dit heeft op de timing van uw aankoop? Of andere vragen?

Plan een afspraak met onze verkoopadviseur Kjell om antwoord te krijgen op al uw vragen. Daarbij kan een gedetailleerd voorstel uitgewerkt worden specifiek op maat van uw situatie en het appartement of de woning van uw voorkeur.

*Let op: 6% btw enkel van toepassing op constructiewaarde en niet op grondwaarde.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Kangoeroewoning te koop

In fase 1 van Saffrou huist deze gezellige zeer ruime nieuwbouwwoning (BEN) met 4 slaapkamers.

Lees meer

Kijkwoning te koop

De kijkwoning wordt vanaf nu te koop aangeboden! Dit is een afgewerkte BEN nieuwbouwwoning met kantoor of praktijkruimte.

Lees meer