Jouw droomwoning of appartement in Saffrou kopen aan een gunstig btw-tarief?

De verlenging van het verlaagd btw-tarief van 6% voor Saffrou loopt tot eind 2024 — Bespaar tot wel € 57.000 bij aankoop van een nieuwbouw woning of appartement.

Maak een afspraak

WAT BETEKENEN DE OVERGANGSMAATREGELEN 6% BTW VOOR SLOOP EN HEROPBOUW BIJ SAFFROU?

Op 1 januari 2024 is een einde gekomen aan het tijdelijk verlaagd btw-tarief voor afbraak en heropbouw van woningen geleverd door een projectontwikkelaar.

Positief nieuws is dat er een overgangsmaatregel van toepassing is voor projecten in uitvoering, dit op voorwaarde dat:

  1. de omgevingsvergunning m.b.t. de heropbouw werd ingediend vóór 1 juli 2023 (wat het geval is voor Saffrou); en
  2. de facturatie voor de uitgevoerde werken uiterlijk op 31 december 2024 plaatsvindt.

Concreet betekent dit voor project Saffrou het volgende.
De werken die reeds uitgevoerd zijn, zullen op het moment van akte worden gefactureerd aan 6%* (uiteraard voor zover je als koper voldoet aan de gestelde voorwaarden). We streven ernaar om eind 2024 over te gaan tot voorlopige oplevering*, waardoor ook de op dit moment nog uit te voeren werken onder het 6%-tarief zullen vallen.

Wat wil dit zeggen? Wel, alle bouwactiviteiten die gedurende 2024 worden voltooid zullen onder de 6% btw-regel vallen. Dit biedt kopers de kans om aanzienlijke besparingen te realiseren op de totale kosten van hun aankoop.

WAT ZEGGEN DE CIJFERS?

Neem bijvoorbeeld een constructiewaarde van € 380.000. Met het 6% btw-tarief bespaar je € 57.000 in vergelijking met het standaardtarief van 21%. Dit betekent meer financiële ruimte om te investeren in jouw droomwoning.

Bekijk de video voor de exacte berekening.

OSA MAR Website Banner BTW 3 V1

Heb je nog vragen over deze “6% BTW-regel”?

Wil je weten of dit voor jou van toepassing is, en zo ja, hoeveel voordeel dit voor je kan betekenen? Of heb je vragen over de timing van jouw aankoop?

Plan dan een afspraak met onze verkoopadviseur Kjell en krijg antwoord op al jouw vragen. Daarbij kan een gedetailleerd voorstel worden uitgewerkt, specifiek op maat van jouw situatie en de woning van jouw voorkeur.

*Let op: 6% btw enkel van toepassing op de constructiewaarde en niet op de grondwaarde.
* Dit onder voorbehoud dat de huidige planning kan worden aangehouden.

Ontdek Revive-projecten onder de 6% btw-regel

Saffrou is niet het enige project van Revive dat het voordeel heeft om gedurende de overgangsmaatregelen onder de 6% btw-regeling te vallen. Ontdek het project Minerve, dat van dezelfde regeling en financiële voordelen profiteert.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Energiekosten tot 50% lager bij Saffrou

Ontdek het prijsverschil in energiekosten tussen een bestaande woning en een nieuwbouwappartement of woning bij Saffrou.

Lees meer

Het verhaal achter Saffrou

Ontdek de rijke geschiedenis van de iconische textielfabriek die in de late 19e eeuw haar deuren opende als Saffre Frères. Van haar opkomst als een van de grootste werkgevers in Oudenaarde tot haar rol tijdens de Eerste Wereldoorlog, het erfgoed van Saffrou leeft voort in onze renovatie.

Lees meer