IMG 0644

Het leven op Saffrou: Roland & Christine

Roland en Christine zijn trotse bewoners van de eerste fase. Twee jaar geleden vonden ze hun weg naar de woningen van Saffrou. Wij vroegen naar hun ervaring en hoe ze het leven op de site ervaren. Benieuwd naar hun verhaal?

Waarom hebben jullie voor Saffrou gekozen?

Christine en ik woonden 40 jaar in Horenbeke, op het platteland. Met 4 kinderen en veel ruimte was dat aangenaam, maar ook veel werk. Op een gegeven moment werd het te zwaar voor ons en wilden we iets anders. Na 8 jaar in Oudenaarde gewoond te hebben, zijn we nu back to our roots. De omgeving en veel mensen waren ons al bekend.

In '20-'21 bezochten we Saffrou om een woning met een garage te bekijken. Helaas waren die allemaal uitverkocht, dus zochten we verder. Later vertelde onze zoon dat er toch nog woningen beschikbaar waren. We gingen meteen kijken en waren direct verkocht.

Wat zijn je favoriete aspecten aan het leven op Saffrou?

De mensen. Daarnaast is onze woning een BEN-woning, bijna energieneutraal, en dat klopt ook echt. Het heeft geen brandstof of gas nodig, alles werkt op elektriciteit via een warmtepomp. Financieel gezien betaalden we vorig jaar slechts 50 euro per maand voor alle kosten en kregen we nog terug. Nu betalen we 70 euro per maand. Het huis is ook zeer goed geïsoleerd. Het enige nadeel is dat de wifi door de goede isolatie niet goed doorkomt, maar met versterkers is dat opgelost.

Hoe zou je de sfeer op de site beschrijven?

De sfeer op Saffrou is vriendschappelijk, gemoedelijk en behulpzaam. We doen veel samen, helpen elkaar echt en staan elkaar bij met raad en daad. Samen met een buur, Pascal, hebben we bijvoorbeeld de nummerplaten op de parkeerplekken geplaatst. We hebben één per één bij de buren aangeklopt om hun goedkeuring te vragen. Nog iets aangenaams aan de groepssfeer is dat iedereen zijn parkeerplaats afstaat wanneer het kan. Als iemand eens een dagje weg is, laten ze dat in de groep weten en mag hun parkeerplek gebruikt worden door anderen die bezoek krijgen.

De sfeer op Saffrou is vriendschappelijk, gemoedelijk en behulpzaam. We doen veel samen, helpen elkaar echt en staan elkaar bij met raad en daad.
()

Hoe hebben jullie de buren leren kennen?

We kwamen regelmatig in groepjes samen op het binnenpleintje. Tijdens de eerste bijeenkomst bespraken we enkele gemeenschappelijke kwesties omtrent het project, om nadien door te geven aan iemand bij Revive, die er oor naar had en zorgde dat alles in orde kwam. Eén van de eerste bewoners heeft een Whatsapp-groep aangemaakt en iedereen werd gevraagd om deel te nemen. Tijdens Nele’s verjaardag bijvoorbeeld nam iedereen spontaan een stoel en een glas mee en zo leerden we elkaar beter kennen. Nu organiseren we regelmatig activiteiten.

Onlangs was het mijn verjaardag. Normaal zou het buiten op het binnenpleintje gevierd worden, want dat is toch verkeersvrij. Iedereen zou een stoel en een glas meenemen en we zouden samen feestvieren. Verschillende mensen hadden taart gebakken. Helaas begon het te regenen, dus werd er met 26 mensen binnen verder gevierd. Mensen brachten klapstoelen en tafels mee, en er werden nog taart en cakejes gebakken. Het was gezellig en duurde tot 12-1 uur 's nachts, met veel gebabbel.

Wil je net zoals Roland en Christine op Saffrou wonen en deel uitmaken van een gezellige gemeenschap? Ontdek het aanbod van fase 2 hier!

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Bespaar met het 6% btw-tarief op Saffrou

Wil je profiteren van het verlaagde btw-tarief van 6% bij aankoop van je appartement of woning? Hier is wat je moet weten en wanneer je moet handelen om deze besparing te realiseren.

Lees meer

Energiekosten tot 50% lager bij Saffrou

Ontdek het prijsverschil in energiekosten tussen een bestaande woning en een nieuwbouwappartement of woning bij Saffrou.

Lees meer