Onzekerheid over sloop en heropbouw aan 6% btw

Laatste kans op 6% btw* in plaats van 21%! Het is nog steeds niet duidelijk of het verlaagde tarief in 2024 verlengd zal worden. Wil je op zeker spelen om van het verlaagde tarief te genieten, dan is het van groot belang dat de akte zo snel mogelijk verleden wordt.

Maak een afspraak

Wat is de 6% btw maatregel?

Momenteel genieten we van de “Programmawet Belasting over toegevoegde waarde – Afbraak en heropbouw van gebouwen op het hele Belgische grondgebied”. Deze tijdelijke maatregel van de Federale Overheid moet aan de bouwsector en de belastingplichtigen een belangrijke fiscale stimulans geven door de toekenning van een verlaagd btw-tarief van 6% voor afbraak en heropbouw van woningen. Deze loopt normaal gezien eind dit jaar af. Er is door de regering voorlopig nog geen beslissing genomen over het al dan niet verlengen van de tijdelijke maatregel om de btw op sloop en heropbouw op 6% te houden.

OSA MAR Website Banner BTW 3 V1

Wat betekent de 6% btw maatregel voor u?

Voor u als potentiële koper betekent dit dat u in bepaalde gevallen uw nieuwbouw Saffrou appartement of woning kan aankopen aan een verlaagd btw-tarief van slechts 6% i.p.v. de gebruikelijke 21%*.

Nieuwbouw vastgoed is door de maatregel toegankelijker en geeft je de kans een spaarpotje op te bouwen voor later.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor het verlaagd btw-tarief van 6% ?

Neem dan snel contact op met Kjell, die samen met u uw specifieke situatie kan bekijken om te weten of u in aanmerking komt voor deze maatregel. Als dat zo is, spaart u al snel enkele tienduizenden euro's uit, en woont u volgend jaar ook in de meest duurzame en gezellige buurt van Oudenaarde!

*6% btw enkel van toepassing op constructiewaarde, NIET op grondwaarde.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Kangoeroewoning te koop

In fase 1 van Saffrou huist deze gezellige zeer ruime nieuwbouwwoning (BEN) met 4 slaapkamers.

Lees meer

Kijkwoning te koop

De kijkwoning wordt vanaf nu te koop aangeboden! Dit is een afgewerkte BEN nieuwbouwwoning met kantoor of praktijkruimte.

Lees meer