Foto Nicolas Revive

Wie zit er achter saffrou?

Een verloederde industriële site omtoveren tot een nieuwe, bruisende woonwijk: de ambitie van Saffrou reikt ver. Heel ver. En dat vraagt om een frisse aanpak. Saffrou is dan ook geen kind van een of andere vastgoedgigant, wel van een jonge bende met een heel nieuwe kijk op vastgoedontwikkeling. Maak kennis met Revive, de Gentse projectontwikkelaar die meer bouwt dan vastgoed alleen.

Revive, bouwen met een meerwaarde

We build society, not real estate. Het motto van Revive spreekt boekdelen: Saffrou wordt niet gewoon het zoveelste vastgoedproject midden in de stad. De woonwijk moet eerst en vooral nieuw leven blazen in Oudenaarde, door een unieke mix van privéwoningen, bedrijven en openbare ruimte.

Voor Revive is het allemaal niets nieuws: de projectontwikkelaar staat erom gekend méér na te streven dan enkel financieel rendement. Revive zet dan ook volop in op bouwprojecten die ook een sociaal-maatschappelijke en ecologische meerwaarde bieden.

From brown to bright

Verantwoord ondernemen zit Revive in het bloed. Want waarom bouwen op groen en onontgonnen terrein als het ook duurzamer kan? En dat betekent: resoluut kiezen voor verlaten industriële brownfield-sites, veeleer dan kostbare greenfields. Door stadskankers op te waarderen tot bruisende gemeenschappen, doet Revive aan vastgoedontwikkeling met de blik op de toekomst. En met respect voor mens en natuur.

Bekijk video
Revive Gent, groepsfoto

Samen sterk

Een nieuwe, levendige wijk creëren op een verlaten site: het kan alleen maar met een goede voorbereiding. En dus vraagt Revive de huidige buurtbewoners graag om hun mening. Sofie Verstraete, projectverantwoordelijke bij Revive: “We geloven erg in participatietrajecten. Door de stad, burgers, ondernemers en verenigingen intensief te betrekken bij een project, voelen we de behoeften beter aan en kunnen we een project realiseren dat een meerwaarde vormt voor de omgeving en de hele stad. Een win-win voor wie er komt wonen, maar ook voor wie in de buurt moet zijn of op bezoek komt.”

Respect voor het verleden

Ook al vertrekt Revive van een verlaten terrein, de historiek van de site mag niet verloren gaan: “Een site als die van Saffrou, waar zich jarenlang een oude textielfabriek bevond, heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld in de omgeving. De gebouwen hebben een historische waarde, en die willen we dan ook behouden door een deel van dat erfgoed mee te nemen naar de toekomst. In combinatie met een tijdloze architectuur en slimme energie-oplossingen ontstaat dan een interessante mix van oud en nieuw, waarbij de oude loodsen een duurzaam nieuw leven krijgen.”

Last but not least: heel veel groen

Wonen in de stad is vaak inboeten aan groen. Maar niet als je kiest voor een project van Revive. Met de vele open ruimtes, kleine tuintjes en parken is het landschap een onmiskenbaar onderdeel van elk Revive-project. Daarbij kiest de projectontwikkelaar ook bewust voor een autoluwe inrichting van de site, met voldoende parkeermogelijkheden onder de grond en aan de rand van de site om wagens zoveel mogelijk uit het zicht te houden. Het resultaat is een autoluwe en veilige woonomgeving met een gezonde luchtkwaliteit: een plek waar thuiskomen heerlijk is.