I Stock 828046804

5 voordelen van een woning in de stad

"Waar voel ik me thuis?" Het is vaak de eerste vraag die je je stelt als je overweegt om een woning aan te kopen. Soms weet je meteen het antwoord, maar soms ook niet. En dan begin je bij het begin: wil je wonen op het platteland of kies je beter voor de stad? Ontdek waarom steeds meer mensen kiezen voor dat laatste.

1. Je geraakt overal in een mum van tijd

Nooit meer onmenselijk vroeg uit bed komen en uren in de file staan om op tijd op je werk te geraken. Of een halfuur op de baan zijn om gewoon maar wat te halen voor het avondeten. Want als je woont in de stad, is alles binnen handbereik. Te voet of per fiets ben je gauw waar je moet zijn, maar ook het openbaar vervoer is er goed georganiseerd: met de trein, tram of bus pendel je snel en milieuvriendelijk(er) tussen twee plaatsen.

2. Je kan stevig besparen op je uitgaven

Nu je auto zo goed als overbodig is, kan je jaarlijks een grote som geld besparen. Maar ook op andere vlakken zie je je kosten gevoelig dalen. In de stad woon je immers zelden in een vrijstaand huis, maar eerder in een rijwoning of appartement. En dat verbruikt veel minder energie. Ook zijn er meer supermarkten en andere winkels te vinden, waardoor je prijzen kan vergelijken en slimme keuzes kan maken.

3. Je zal je zelden of nooit vervelen

Cultuur, sport en ontspanning: in de stad hoef je het niet ver te zoeken. Heb je even wat tijd over, dan kan je gewoon een bezoekje brengen aan het plaatselijke museum of eens binnenspringen in het fitnesscentrum. Bovendien ontmoet je geregeld nieuwe mensen, dus fijn gezelschap is nooit ver weg.

4. Je hoeft niet te verhuizen op je oude dag

Oud worden is aangenamer als je ergens woont waar alles in de buurt is. Op latere leeftijd wil je namelijk geen verre afstanden afleggen of afhankelijk zijn van je buren wanneer je niet meer goed te been bent. In de stad is de kans ook kleiner dat je zal vereenzamen, wat bij ouderen al snel kan gebeuren. Woon je nu al in de stad, dan ben je alvast klaar voor de toekomst.

5. Je vindt sneller een thuis die bij je past

Omdat er veel mensen (willen) wonen in de stad, is er ook veel keuze tussen verschillende woonvormen. Alleenstaanden, kinderloze koppels of nieuw samengestelde gezinnen: er is een thuis voor iedereen. Bekijk bijvoorbeeld eens ​het brede aanbod op Saffrou​, in het hart van Oudenaarde: een woonwijk met een unieke mix van nieuwbouw en renovatie, waar aan ieders behoeften werd gedacht.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Veilig en gezond wonen in de toekomst

De afgelopen maanden hebben ons voor flink wat uitdagingen gesteld. Hele dagen thuisblijven is namelijk niet voor iedereen zo vanzelfsprekend: veel hangt af van je precieze woonsituatie. Hoe zorg je dat je veilig en gezond kan wonen in alle omstandigheden, zonder in te boeten aan comfort?

Lees meer

Blijf in uw kot... geloven!

Aandelen en obligaties zijn beleggingsproducten die gevoelig zijn voor turbulente economische tijden. Dat is vandaag nog maar eens duidelijk. Vastgoed daarentegen blijft wederom bestand tegen deze forse schommelingen. Maar opgelet! Dit geldt niet voor elk type vastgoed.

Lees meer