I Stock 828046804

5 voordelen van een woning in de stad

"Waar voel ik me thuis?" Het is vaak de eerste vraag die je je stelt als je overweegt om een woning aan te kopen. Soms weet je meteen het antwoord, maar soms ook niet. En dan begin je bij het begin: wil je wonen op het platteland of kies je beter voor de stad? Ontdek waarom steeds meer mensen kiezen voor dat laatste.

1. Je geraakt overal in een mum van tijd

Nooit meer onmenselijk vroeg uit bed komen en uren in de file staan om op tijd op je werk te geraken. Of een halfuur op de baan zijn om gewoon maar wat te halen voor het avondeten. Want als je woont in de stad, is alles binnen handbereik. Te voet of per fiets ben je gauw waar je moet zijn, maar ook het openbaar vervoer is er goed georganiseerd: met de trein, tram of bus pendel je snel en milieuvriendelijk(er) tussen twee plaatsen.

2. Je kan stevig besparen op je uitgaven

Nu je auto zo goed als overbodig is, kan je jaarlijks een grote som geld besparen. Maar ook op andere vlakken zie je je kosten gevoelig dalen. In de stad woon je immers zelden in een vrijstaand huis, maar eerder in een rijwoning of appartement. En dat verbruikt veel minder energie. Ook zijn er meer supermarkten en andere winkels te vinden, waardoor je prijzen kan vergelijken en slimme keuzes kan maken.

3. Je zal je zelden of nooit vervelen

Cultuur, sport en ontspanning: in de stad hoef je het niet ver te zoeken. Heb je even wat tijd over, dan kan je gewoon een bezoekje brengen aan het plaatselijke museum of eens binnenspringen in het fitnesscentrum. Bovendien ontmoet je geregeld nieuwe mensen, dus fijn gezelschap is nooit ver weg.

4. Je hoeft niet te verhuizen op je oude dag

Oud worden is aangenamer als je ergens woont waar alles in de buurt is. Op latere leeftijd wil je namelijk geen verre afstanden afleggen of afhankelijk zijn van je buren wanneer je niet meer goed te been bent. In de stad is de kans ook kleiner dat je zal vereenzamen, wat bij ouderen al snel kan gebeuren. Woon je nu al in de stad, dan ben je alvast klaar voor de toekomst.

5. Je vindt sneller een thuis die bij je past

Omdat er veel mensen (willen) wonen in de stad, is er ook veel keuze tussen verschillende woonvormen. Alleenstaanden, kinderloze koppels of nieuw samengestelde gezinnen: er is een thuis voor iedereen. Bekijk bijvoorbeeld eens ​het brede aanbod op Saffrou​, in het hart van Oudenaarde: een woonwijk met een unieke mix van nieuwbouw en renovatie, waar aan ieders behoeften werd gedacht.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Plan een werfbezoek

Met oplevering gepland mid 2022 zijn de werken aan de eerste fase van Saffrou al vergevorderd. Tijdens een werfbezoek kan u een rondleiding krijgen door een Revive medewerker, waarbij we u graag toegang geven tot de woningen en / of appartementen van fase 1.

Lees meer

Plannen tweede fase Saffrou-site uit de doeken

Vrijdag 23 april 2021 Projectontwikkelaar Revive heeft zonet de plannen bekendgemaakt voor de tweede fase van de herontwikkeling van de Saffre-Frères site in Oudenaarde. De toekomstige woon- en werkwijk langs de Blekerijstraat krijgt er nog 58 appartementen, 26 woningen, een woonzorgcentrum, kantoren en commerciële ruimtes bij.

Lees meer