Image 6315 2022 10 26

De eerste fase van Saffrou werd officieel ingehuldigd

De eerste bomen van het Saffrou stadsbos werden geplant. Het mini-oerbos zal uiteindelijk bestaan uit 15 tot 30 inheemse boomsoorten die voor voldoende diversiteit zullen zorgen in de nieuwe woonwijk van Oudenaarde.

Een 1000-tal jonge bomen zullen na verloop van tijd een mini-oerbos vormen. De verschillende soorten werden gekozen met aandacht voor de klimatologische omstandigheden van het terrein. Het resultaat wordt een aangename omgeving met veel oog voor de combinatie van groen en open ruimtes.

Tegelijk werd ook de eerste fase van de ontwikkeling officieel ingehuldigd door burgemeester Marnic De Meulemeester. Het uiteindelijke resultaat wordt een duurzame woon- en werkwijk op de vroegere locatie van de Saffre Frères textielfabriek. Ongeveer de helft van de site werd reeds afgewerkt. De eerste bewoners namen al intrek in hun woning en hielpen mee aan de aanplanting van het Urban Forest.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Bespaar bij aankoop en op jouw energiefactuur

In Saffrou kan je tot 3x toe besparen. Je bespaart in ieder geval reeds op de energiefactuur, je betaalt 5 jaar lang geen onroerende voorheffing (belasting) én kom je daarenboven ook nog eens in aanmerking voor het 6% btw-tarief, dan bespaar je nog eens tot €67.500 aan btw op uw aankoop!

Lees meer

Bezoek vanaf nu onze kijkwoning in Saffrou

De kijkwoning in Saffrou is reeds afgewerkt. Hierdoor kun je vanaf heden een bezoek brengen op de site en het eindresultaat met eigen ogen bewonderen.

Lees meer