Image 6315 2022 10 26

De eerste fase van Saffrou werd officieel ingehuldigd

De eerste bomen van het Saffrou stadsbos werden geplant. Het mini-oerbos zal uiteindelijk bestaan uit 15 tot 30 inheemse boomsoorten die voor voldoende diversiteit zullen zorgen in de nieuwe woonwijk van Oudenaarde.

Een 1000-tal jonge bomen zullen na verloop van tijd een mini-oerbos vormen. De verschillende soorten werden gekozen met aandacht voor de klimatologische omstandigheden van het terrein. Het resultaat wordt een aangename omgeving met veel oog voor de combinatie van groen en open ruimtes.

Tegelijk werd ook de eerste fase van de ontwikkeling officieel ingehuldigd door burgemeester Marnic De Meulemeester. Het uiteindelijke resultaat wordt een duurzame woon- en werkwijk op de vroegere locatie van de Saffre Frères textielfabriek. Ongeveer de helft van de site werd reeds afgewerkt. De eerste bewoners namen al intrek in hun woning en hielpen mee aan de aanplanting van het Urban Forest.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Energiekosten tot 50% lager bij Saffrou

Ontdek het prijsverschil in energiekosten tussen een bestaande woning en een nieuwbouwappartement of woning bij Saffrou.

Lees meer

Het verhaal achter Saffrou

Ontdek de rijke geschiedenis van de iconische textielfabriek die in de late 19e eeuw haar deuren opende als Saffre Frères. Van haar opkomst als een van de grootste werkgevers in Oudenaarde tot haar rol tijdens de Eerste Wereldoorlog, het erfgoed van Saffrou leeft voort in onze renovatie.

Lees meer