7 redenen om een appartement of woning te kopen in Oudenaarde

7 redenen om een appartement of woning in Oudenaarde te kopen

Appartementen en woningen die te koop zijn in Oudenaarde, zijn vaak heel gegeerd. En dat hoeft niet te verbazen: de stad die ooit in heel Europa bekendstond om haar bloeiende tapijt- en textielindustrie, wordt vandaag nog altijd de 'Parel van de Vlaamse Ardennen' genoemd. Ontdek 7 redenen waarom ook jij vast een woning of appartement wil kopen in Oudenaarde.

1. Een adembenemend stadhuis

Het stadhuis van Oudenaarde wordt beschouwd als één van de drie mooiste stadhuizen van België, naast Leuven en Brussel. Binnen in het stadhuis vind je het MOU, waar je 15 originele wandtapijten uit Oudenaarde kunt bewonderen. Geen betere plek om te proeven van het roemrijke textielverleden van de stad.

2. Heerlijke streekbieren

Oudenaarde is een echte bierstad: ooit telde de stad maar liefst 17 brouwerijen. Intussen zijn dat er nog 4, waaronder de oudste brouwerij van Vlaanderen. Vooral de bruine bieren worden overal geprezen, maar ook de blonde abdijbieren zijn aanraders (drinktip: Ename!). Spring je fiets op en ontdek zelf je favoriet tijdens de enige echte bierroute door Oudenaarde.

3. De mooiste fiets- en wandelstreek

Dankzij het heuvelachtige landschap is de regio rond Oudenaarde erg geliefd bij fietsers en wandelaars. De stad is het perfecte startpunt voor enkele van de mooiste fietsroutes in de streek, langs de oevers van de Schelde en tal van charmante plekjes. Wandelaars zullen hun hart ophalen aan een toertje rond de Donkvijverof een van de vele wandelingen door het Wandelwalhallavan de Vlaamse Ardennen.

4. De groenste stad van Europa

Sinds kort is Oudenaarde officieel een van de groenste steden van Europa! In 2019 kaapte de stad de gouden medaille weg op de internationale wedstrijd Entente Florale Europe. Oudenaarde bevat dan ook zo'n 334 hectare aan groen, waaronder het bos 't Ename (200 ha), het Koppenbergbos (80 ha) en het Liedtspark (6 ha). Bovendien wordt 83,15% van het afvalwater gezuiverd in Oudenaarde, een van de beste scores in de hele Vlaamse Ardennen.

2019 Oudenaarde 2 1

5. Omgeven door de Schelde

De charme van Oudenaarde is ook deels te danken aan de Schelde, die de stad bijna volledig doorkruist. De groene heuvelkammen creëren niet alleen een prachtig landschap, maar vormen ook een ideaal toevluchtsoord om tot rust te komen na een lange dag. En hou je van varen, dan is een mooie boottocht nooit ver weg. Heb je nog geen eigen woonst in Oudenaarde te pakken? Meer dan voor een zacht prijsje aan in de Passantenhaven.

6. Indrukwekkende monumenten

Oudenaarde is, op Gent na, de stad met de meeste (oorlogs)monumenten in Oost-Vlaanderen. De centrale gedenkplaats van de Eerste Wereldoorlog op het Tacambaroplein, de militaire graven in de Dijkstraat, de vroegere stadswal in het Liedtspark... Je vindt er de ene ontdekking na de andere. Voor wie er alles over wil weten, is de Monumentenwandeling(enkel voor groepen) een absolute aanrader.

7. Een nieuwe, groene woonwijk

Wil je een woning of appartement in Oudenaarde kopen, dan hoef je je nieuwe thuis niet eens zo ver te zoeken. Vlak bij het station, waar zich vroeger de oude textielfabriek van Saffre Frères bevond, wordt op dit moment hard gewerkt aan een verfrissende woonwijk. Saffrou zal bestaan uit 265 woningen en appartementen, een nieuw aangeplant stadsbos en een zee van open ruimte.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Energiekosten tot 50% lager bij Saffrou

Ontdek het prijsverschil in energiekosten tussen een bestaande woning en een nieuwbouwappartement of woning bij Saffrou.

Lees meer

Het verhaal achter Saffrou

Ontdek de rijke geschiedenis van de iconische textielfabriek die in de late 19e eeuw haar deuren opende als Saffre Frères. Van haar opkomst als een van de grootste werkgevers in Oudenaarde tot haar rol tijdens de Eerste Wereldoorlog, het erfgoed van Saffrou leeft voort in onze renovatie.

Lees meer