De mooiste fietsroutes rond Saffrou

Wie gaat fietsen in de Vlaamse Ardennen, blijft nooit op z'n honger zitten. Casual fietsers én ervaren wielrenners: iedereen komt er aan z'n trekken. In deze streek ben je dan ook zeker van prachtige uitzichten, uitdagende hellingen en indrukwekkende stukjes natuur. Wij zochten voor jou de 3 mooiste routes rond Saffrou uit: van een rustig middagje trappen tot een lekker stevige rit.

1. Als je het rustig aan wil doen

Hou je van fietsen, maar hoeft het ook niet té pittig te zijn? Dan is deel 3 van de 90 kilometer lange Schelderoute vast je ding: deze fietsroute vertrekt aan het station van Oudenaarde, op amper 1 minuut fietsen van Saffrou, en maakt een 30 kilometer lange lus langs de oevers van de Schelde. Onderweg rijd je door pittoreske dorpjes en krijg je een glimp van de Koppenberg en de Oude Kwaremont.

Tip: Kom je van ver? Aangezien deze route aan het station vertrekt, kan je makkelijk met de trein komen. Oudenaarde kent een rechtstreekse treinverbinding met steden als Brussel, Gent, Kortrijk en Oostende.

Ontdek deze route

2. Als je er een daguitstap van wil maken

Niet ver van Oudenaarde bevindt zich het gemoedelijke dorpje Elsegem. Hier, aan het gemeentelijk Domein De Ghellinck, start de prachtige Kouterroute. Gedurende 48 kilometer rijd je door authentieke Vlaamse velden en de meest charmante plekjes van Oost-Vlaanderen. Je kan deze route nog indrukwekkender maken door rechtstreeks van Saffrou naar het startpunt te fietsen: een mooie rit van 8 kilometer langs de Schelde.

Tip: Rond je route af met een hapje in het restaurant van het Domein De Ghellinck. Ook kinderen vinden er vast en zeker iets lekkers op de kaart.

3. Als je snakt naar een uitdaging

Fervente wielrenners voelen zich natuurlijk helemaal thuis in Oudenaarde. Zo kan je met de Ronde van Vlaanderenroute je eigen Ronde beleven en je grenzen aftasten op de strafste hellingen van het land. De route bestaat uit 3 lussen, waarvan de blauwe lus met zijn 78 kilometer de kortste is. Maar daarom zeker niet de minst uitdagende. Vertrekken doe je aan het Centrum Ronde van Vlaanderen, een uniek wielermuseum op de Markt van Oudenaarde, op maar 5 minuten fietsen van Saffrou.

Tip: Ben je echt een doorgewinterde renner? Breid dan ook de rode lus (114 kilometer) en/of de gele lus (103 kilometer) aan je rit.

Ontdek deze route

Ook Saffrou heet fietsers welkom

Wie helemaal gek is op fietsen, voelt zich nergens beter thuis dan in een autoluwe wijk als Saffrou. De site in centrum Oudenaarde krijgt een eigen fiets- en wandelpad dat je nóg sneller naar het station brengt en ligt pal aan de Blekerijstraat, recent verkozen tot beste fietspad van Oudenaarde. Bovendien is iedere woning voorzien van een eigen fietsenberging, zodat je voor elke kleine verplaatsing snel naar je fiets kan grijpen. Zien we je daar?

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Energiekosten tot 50% lager bij Saffrou

Ontdek het prijsverschil in energiekosten tussen een bestaande woning en een nieuwbouwappartement of woning bij Saffrou.

Lees meer

Het verhaal achter Saffrou

Ontdek de rijke geschiedenis van de iconische textielfabriek die in de late 19e eeuw haar deuren opende als Saffre Frères. Van haar opkomst als een van de grootste werkgevers in Oudenaarde tot haar rol tijdens de Eerste Wereldoorlog, het erfgoed van Saffrou leeft voort in onze renovatie.

Lees meer