Je thuiskantoor inrichten? Zo begin je eraan

Thuiswerken is hot. Met goede reden, want zowel jij als je baas halen daar heel wat voordelen uit: geen onnodige filefrustratie, een snellere start van je werkdag en een werkomgeving die alle rust en stilte biedt. Kortom, precies wat je nodig hebt om extra productief te zijn. Tenminste, als je je thuiskantoor ook slim inricht. Ontdek hoe je daar het best aan begint.

Stap 1: Kies voor licht en ruimte

Oké, soms moet je roeien met de riemen die je hebt, maar probeer voor je werkruimte toch een goed verlichte plaats uit te zoeken die je een ruim gevoel geeft. Van daglicht krijg je energie, ruimte geeft je rust. En laat dat nu net de bare necessities zijn om je met volle concentratie op je werk te kunnen storten.

Stap 2: Investeer in je bureaustoel

Op je bureaustoel breng je uren door: dat is thuis niet anders dan op kantoor. Haal dus niet zomaar een oude stoel vanop zolder, maar durf te investeren in een bureaustoel waar je lange tijd comfortabel in kan zitten. Heb je geen groot budget voor je home office voorzien, geef dan wat minder geld uit aan een werktafel of opbergkasten. Die kan je makkelijk tweedehands kopen.

Stap 3: Zorg voor goede verlichting

Zelfs in een kamer waarin het daglicht optimaal naar binnen valt, is functionele werkverlichting broodnodig. Kies bijvoorbeeld voor spots in het plafond, verspreid over heel de ruimte. Zo ontsnapt geen enkel hoekje aan helder licht. Maar denk ook zeker aan een bureaulamp, zodat je zelfs het kleinste velletje papier probleemloos kan lezen.

Stap 4: Beperk rommel en afleiding

Probeer werk en privé goed gescheiden te houden, net zoals je dat op je werk zou doen. Je laat dus best geen zaken rondslingeren die eigenlijk in je woon- of slaapkamer thuishoren. Vermijd ook dat je vaak naar andere (privé)kamers moet hollen, zodat je niet per ongeluk in je zetel belandt of praatjes begint te maken in de keuken. Zo kan je bijvoorbeeld een aparte koffiemachine voorzien voor je thuiskantoor.

Stap 5: Maak er jouw plekje van

Als er één ding belangrijk is, dan is het wel dat je je op en top thuis voelt in je werkruimte. Aarzel dus niet om een paar persoonlijke elementen toe te voegen: een foto van je gezin, enkele van je lievelingsplanten of wat kleine boxen om tijdens het werk te luisteren naar je favoriete artiesten. Laat je vooral gaan: niemand die je kan tegenhouden!


Tip: Zoek je een woning met een polyvalente ruimte, die je kan omvormen tot een knus thuiskantoor? Op Saffrou, in centrum Oudenaarde, kan je een groeiwoning aankopen met een extra casco verdiep. Om nu of later een mooi bureau van te maken, wanneer jij daar nood aan hebt.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Energiekosten tot 50% lager bij Saffrou

Ontdek het prijsverschil in energiekosten tussen een bestaande woning en een nieuwbouwappartement of woning bij Saffrou.

Lees meer

Het verhaal achter Saffrou

Ontdek de rijke geschiedenis van de iconische textielfabriek die in de late 19e eeuw haar deuren opende als Saffre Frères. Van haar opkomst als een van de grootste werkgevers in Oudenaarde tot haar rol tijdens de Eerste Wereldoorlog, het erfgoed van Saffrou leeft voort in onze renovatie.

Lees meer