Saffrou beeldfase2website v1 01

Lancering Fase 2 van Saffrou op zaterdag 24 april 2021

De oude Saffre-Frères site ontpopt zich verder tot de meeste groene en duurzame nieuwe woonbuurt van de Vlaamse Ardennen. Op de meer dan 40.000m² grote site komen er in totaal 301 wooneenheden, gespreid over 2 bouwfases. Op zaterdag 24 april 2021 start de verkoop van de tweede fase.

De eerste fase werd gelanceerd in 2019 en bleek onmiddellijk een groot succes. Deze eerste fase bevat 90 woningen en appartementen die nu volop in aanbouw zijn. De oplevering hiervan is voorzien begin 2022.

Wat mag u verwachten in de tweede fase?
De tweede fase omvat 58 appartementen, 26 woningen, een woonzorgcentrum en handelsruimtes. De detaillering van de woningen zijn momenteel nog volop in uitwerking, deze zullen na de zomer van 2021 gelanceerd worden. De lancering op 24/04/2021 omvat een heel divers aanbod aan appartementen:

  • 58 appartementen gespreid over 3 gebouwen
  • Een mix van meer compacte éénslaapkamer appartementen tot ruimte twee- en drieslaapkamer appartementen.
  • Enkele unieke penthouses met zicht over de site en de omgeving.
  • Heel veel kwalitatieve open ruimte en een grote groene belevingstuin
  • Energiezuinige appartementen met een e-peil van maximaal E30 of minder.
  • Hoogkwalitatieve beeldkwaliteit door architectuur van Architecten Achtergael, Archipl en DnA Architecten, samen met een divers landschapsontwerp door Omgeving.
  • Een autovrij binnengebied met ondergrondse privatieve bergingen en parkeerplaatsen
  • De aanleg van het nieuwe Machineplein langs de Dijkstraat, en een overdekt publiek plein in het hart van de site zorgen, voor de herkenbaarheid naar het rijke verleden en geven de hele buurt ook een warme plek om samen te komen of om zelfstandig te bewegen en genieten.

De Saffrou-wijk belooft het meest groene en duurzaame woonproject van de Vlaamse Ardennen te worden. Zo wordt niet alleen een derde van de site ingevuld door groen - met ook het eerste Urban Forest van Vlaanderen - maar voorzien we alle platte daken van groendaken of zonnepanelen. Bovendien zullen alle woonentiteiten door middel van warmtepompen verwarmd worden, werken alle toiletten op regenwater en maken we geen gebruik van fossiele brandstoffen.

Saffrou wordt ook een gezonde en veilige woonbuurt. We voorzien in ondergronds parkeren wat zorgt voor een bijna volledig autovrije site, met meer aandacht voor fietsers en voetgangers. Zo bouwen we aan een meer leefbare en dynamische omgeving voor alle generaties.

Het woonzorgcentrum en assistentiewoningen worden in de tweede fase gerealiseerd door Anima Care. Voor verdere vragen hierover verwijzen we u graag door: https://animagroup.be/

Saffrou voorziet in de tweede fase ook enkele commerciële ruimtes die zowel voor kantoor als winkel of andere bestemming kunnen ingevuld worden. Interesse om te ondernemen op Saffrou? Via een persoonlijke afspraak kan Kjell u de opties verder toelichten.

Resterend aanbod fase 1

Van de eerste fase is al een aanzienlijk deel uitverkocht, maar zijn er wel nog verschillende types beschikbaar:

  • Laatste woningen vanaf +- € 335.000,00 inclusief aankoopkosten en parkeerplaats;
  • Laatste appartementen vanaf +- € 290.000,00 inclusief aankoopkosten (o.a. 6 % btw), ondergrondse parkeerplaats én extra ondergrondse bergruimte;

Wil u hierover graag meer info? Via een persoonlijke afspraak kan Kjell u het aanbod verder toelichten.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Energiekosten tot 50% lager bij Saffrou

Ontdek het prijsverschil in energiekosten tussen een bestaande woning en een nieuwbouwappartement of woning bij Saffrou.

Lees meer

Het verhaal achter Saffrou

Ontdek de rijke geschiedenis van de iconische textielfabriek die in de late 19e eeuw haar deuren opende als Saffre Frères. Van haar opkomst als een van de grootste werkgevers in Oudenaarde tot haar rol tijdens de Eerste Wereldoorlog, het erfgoed van Saffrou leeft voort in onze renovatie.

Lees meer