Ruimte over in huis? Dit kan je ermee doen

Zelfs al heb je geen kinderen, toch kan een woning met genoeg kamers altijd handig zijn. Omdat ruim wonen nu eenmaal fijn is. En omdat het zomaar kan dat die extra ruimte later goed van pas zal komen. Zoek je nu al inspiratie om iets leuks te doen met zo'n extra kamer of verdiep in huis? Deze ideeën helpen je op weg.

Een home office

Steeds meer werkgevers gunnen hun werknemers de vrijheid om af en toe thuis te werken. En ook zelfstandigen brengen vaak heel wat tijd door in hun thuiskantoor. Een aangename, afgesloten werkomgeving is dan essentieel. Zo ben je het productiefst! Investeer daarbij vooral in een comfortabele bureaustoel, een mooi bureau en genoeg opbergruimte. Ook planten en decoratie dragen bij aan de werksfeer.

Je eigen hobbykamer

Speel je een instrument, hou je van schilderen of klinkt een fitnessruimte als muziek in je oren? Richt je extra ruimte in als hobbykamer, zodat je in alle rust kan ontspannen op jouw manier. Voorzie praktische kasten waar je al je benodigdheden kwijt kan, zodat je ze niet langer in het berghok of op zolder moet stockeren en ze altijd binnen handbereik hebt.

Een thuisbioscoop of privébib

Een film kijken op groot scherm of je terugtrekken met je lievelingsroman: heerlijk als je dat kan doen in een aparte ruimte die daar speciaal voor werd ingericht. Ook je gasten zijn vast onder de indruk! Spendeer in dit soort ruimtes vooral aandacht aan het zitmeubilair: comfortabele zitzakken en fauteuils nodigen uit tot urenlang lekker relaxen.

Een lichtrijke binnentuin

Breng een stukje natuur binnen in je woning met een prachtige binnentuin. Zorg wel dat er genoeg lichtinval is om planten en bloemen goed te laten bloeien. Verlichting die het daglicht nabootst, kan misschien een alternatief zijn. Ga ook zeker op zoek naar passende vazen, bloempotten en plantenbakken: dat kan de sfeer van je binnentuin mee bepalen.

Een minimalistische gastenkamer

Krijg je vaak vrienden of familie over de vloer, en bied je hen liever de privacy van een eigen bed aan dan een zetel in de woonkamer? Voorzie dan een gastenkamer in huis. Het voordeel is dat je eigenlijk niet veel nodig hebt: een goed bed, twee nachtkastjes en een kleine kledingkast zijn al voldoende.

Zoek je een woning die genoeg ruimte biedt voor zo'n handige extra kamer, maar wil je niet per se nu al investeren in de inrichting ervan? Met een ​groeiwoning op Saffrou​, in het hart van Oudenaarde, beslis je zelf wanneer je die extra ruimte onder handen neemt: je krijgt een bijkomend casco verdiep om later in te vullen zoals jij het wil.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Plan een werfbezoek

Met oplevering gepland mid 2022 zijn de werken aan de eerste fase van Saffrou al vergevorderd. Tijdens een werfbezoek kan u een rondleiding krijgen door een Revive medewerker, waarbij we u graag toegang geven tot de woningen en / of appartementen van fase 1.

Lees meer

Plannen tweede fase Saffrou-site uit de doeken

Vrijdag 23 april 2021 Projectontwikkelaar Revive heeft zonet de plannen bekendgemaakt voor de tweede fase van de herontwikkeling van de Saffre-Frères site in Oudenaarde. De toekomstige woon- en werkwijk langs de Blekerijstraat krijgt er nog 58 appartementen, 26 woningen, een woonzorgcentrum, kantoren en commerciële ruimtes bij.

Lees meer