voordelen van een BEN-woning of BEN-appartement. Wat is een BEN appartement? Wat is een BEN woning? ben-appartement. ben appartementen. ben woning voordelen. voordelen ben woning.

10 voordelen van een BEN-woning of BEN-appartement

Bij Revive staan we bekend om onze uitgesproken focus op duurzaam wonen. Daarom kiezen we er resoluut voor om volledig fossielvrij te werken op de sites van onze projecten, en dus geen gasleidingen aan te leggen. Liever maken we gebruik van warmtepompen, vloerverwarming op lage temperatuur en zonnepanelen. In combinatie met een optimale isolatie zorgt dit ervoor dat zowat elke unit op Saffrou bijna-energieneutraal (BEN) zal zijn, zowel de woningen als de appartementen. Wat is een BEN appartement of BEN woning precies en welke voordelen brengt dat met zich mee? Dit alles lees je hier.

Wat is een BEN-woning of BEN-appartement?

Al sinds 2006 bepaalt de energieprestatieregelgeving (EPB) aan welke energie-eisen elk nieuwbouwproject moet voldoen als het gaat over isolatie, installaties, ventilatie en het risico op oververhitting. Vandaag zijn 'bijna-energieneutrale' woningen en appartementen daarbij de norm, wat wil zeggen dat er in dit soort woningen erg weinig energie nodig is voor de verwarming, koeling en productie van warm water.

Waar moet een BEN-woning of BEN-appartement aan voldoen?

BEN-woningen moeten aan verschillende voorwaarden voldoen:

 1. Het E-peil, een waarde die uitdrukt hoe energiezuinig een woning is, moet bij een BEN-woning kleiner zijn dan of gelijk zijn aan 30.
 2. De bouwschil (buitenmuren, ramen, dak, vloeren, ...) moet voldoende energie-efficiënt zijn, voor een maximale warmtewinst en een minimaal warmteverlies.
 3. Een doorgedreven isolatie is essentieel bij BEN-woningen, en ook daarvoor gelden voor elk onderdeel van de woning concrete eisen.
 4. Isolatie is natuurlijk bedoeld om de warmte van de zon binnen te houden, maar op hete zomerdagen kan daardoor het risico op oververhitting ontstaan. Daarom wordt er ook een oververhittingsindicator berekend, die bijvoorbeeld met zonwering onder controle gehouden moet worden.
 5. In elke woning is een ventilatiesysteem verplicht om een optimale luchtkwaliteit in huis te garanderen, zonder dat er daarbij veel warmte verloren gaat.
 6. De weinige energie die de woning verbruikt moet hoofdzakelijk afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen.

10 voordelen van een BEN-woning of BEN-appartement

 1. Bij BEN-woningen betalen de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie zichzelf deels terug door een lagere energiefactuur.
 2. Je geniet automatisch van een vermindering op de onroerende voorheffing.
 3. De meeste banken bieden ook een voordelig BEN-krediet aan.
 4. Een BEN-woning heeft meer constante temperaturen, minder tocht, geen last van oververhitting en een betere luchtcirculatie. Je comfort gaat er dus op vooruit.
 5. Door continu en gecontroleerd te ventileren ben je zeker van een gezonder binnenklimaat.
 6. Dankzij het gebruik van hernieuwbare energie en duurzame materialen verklein je je ecologische voetafdruk. Een noodzaak voor de toekomst van onze planeet!
 7. Een BEN-woning is future-proof: je bent zeker van een duurzame en comfortabele toekomst.
 8. Omdat je BEN-woning klaar is voor later, zal ze ook haar economische waarde behouden.
 9. Je bent niet afhankelijk van de onvoorspelbare toekomst van fossiele brandstoffen, waardoor je gevrijwaard blijft van noodzakelijke drastische ingrepen aan je woning of appartement.
 10. Je woning is je ultieme visitekaartje, zowel vanbuiten als vanbinnen. De esthetische meerwaarde van een BEN-woning is dan ook een mooi pluspunt.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Plan een werfbezoek

Met oplevering gepland mid 2022 zijn de werken aan de eerste fase van Saffrou al vergevorderd. Tijdens een werfbezoek kan u een rondleiding krijgen door een Revive medewerker, waarbij we u graag toegang geven tot de woningen en / of appartementen van fase 1.

Lees meer

Plannen tweede fase Saffrou-site uit de doeken

Vrijdag 23 april 2021 Projectontwikkelaar Revive heeft zonet de plannen bekendgemaakt voor de tweede fase van de herontwikkeling van de Saffre-Frères site in Oudenaarde. De toekomstige woon- en werkwijk langs de Blekerijstraat krijgt er nog 58 appartementen, 26 woningen, een woonzorgcentrum, kantoren en commerciële ruimtes bij.

Lees meer