Osa energiekosten 1

Energiekosten tot 50% lager bij Saffrou

De energierekening is een belangrijke factor bij de aankoop van een woning. Het vormt immers een aanzienlijk deel van de maandelijkse uitgaven en de energiecrisis van de afgelopen jaren heeft die onzekerheid alleen maar vergroot. Maar wist je dat je met een nieuwbouwwoning van Saffrou tot 50% kan besparen op je totale energiekosten?

ontdek het aanbod

In deze blogpost bekijken we de energiekosten van een bestaande woning in vergelijking met een nieuwbouwwoning van Saffrou, waarbij verschillende factoren worden besproken en concrete cijfers worden gepresenteerd. De vergelijkende berekening omvat de totale energiekosten, met uitzondering van het elektriciteitsverbruik voor verlichting en huishoudelijke apparaten zoals tv, microgolf, e.a..

De volgende verschillen werden in overweging genomen:

  • Koken op gas vs. elektriciteit
  • Sanitair warm water op gas vs. via lucht-waterwarmtepomp
  • Ruimteverwarming op gas vs. via lucht-waterwarmtepomp


Alsook baseerden we ons op de energieprijs van januari 2024 veronderstellend dat we een vast contract hebben ondertekend in die maand, het energieverbruik van een gemiddeld Vlaams huishouden, het gemiddeld energieverbruik per jaar geregistreerd door de digitale meters en de huishoudtypes in Vlaanderen.

Als resultaat wordt bekomen dat de maandelijkse energiekosten voor een bestaande woning 165 euro bedragen en voor een nieuwbouwwoning van Saffrou 85 euro bedragen. Deze kost ligt maar liefst 50% lager! Waarom dus nog langer wachten met de aankoop van een nieuwbouwwoning?

*prijzen zijn te interpreteren volgens de energiekost van een vast contract in de maand januari 2024.
3

Enkele factoren die bijdragen aan dit verschil:

  • Isolatiewaarde: onze appartementen en woningen zijn ge├»soleerd met een ruim voldoende isolatiewaarde zowel in de spouw als met betrekking tot het buitenschrijnwerk, waardoor er minder warmte verloren gaat.
  • Verwarmingssystemen met warmtepompen: In plaats van op fossiele brandstoffen, werken we met verwarmingssystemen op hernieuwbare energie, specifiek met lucht-waterwarmtepompen met een uitstekende ratio geleverde warmte vs verbruikte energie.
  • Zonnepanelen: onze appartementen en woningen worden voorzien van een minimum aantal zonnepanelen, die gratis eigen energie opwekken die kan worden gebruikt voor verwarming, warm water en koken. Zo ben je minder afhankelijk van externe elektriciteitsleveranciers.

Een nieuwbouwwoning van Saffrou is dus een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een energiezuinige woning. Dankzij de hoogwaardige isolatie, energiezuinige verwarmingssystemen en zonnepanelen kan je tot 50% besparen op je energiekosten.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Het leven op Saffrou: Roland & Christine

Roland en Christine vonden in Saffrou meer dan een woning: ze vonden er een thuis. Ontdek waarom ze voor Saffrou kozen en hoe ze de unieke sfeer op de site ervaren.

Lees meer

Bespaar met het 6% btw-tarief op Saffrou

Wil je profiteren van het verlaagde btw-tarief van 6% bij aankoop van je appartement of woning? Hier is wat je moet weten en wanneer je moet handelen om deze besparing te realiseren.

Lees meer