Shutterstock 1189383460

7 redenen waarom je best wel wil wonen in Oudenaarde

Enkele eeuwen geleden stond Oudenaarde in heel Europa bekend om haar bloeiende tapijt- en textielindustrie. Vandaag wordt de stad nog altijd de "Parel van de Vlaamse Ardennen" genoemd, en daar zijn heel wat goede redenen voor. Wij sommen er alvast 7 voor je op: ontdek waarom ook jij graag zal wonen in deze prachtige Oost-Vlaamse stad.

Een rijk verleden

Centraal op de Markt van Oudenaarde vind je het ​MOU​, het stadsmuseum van Oudenaarde, waar je terechtkan voor zo'n duizend jaar geschiedenis in één enkel gebouw. Niet te missen hoogtepunt: je kan er 15 originele wandtapijten bewonderen.

Heerlijke streekbieren

Oudenaarde is een echte bierstad: ooit telde de stad maar liefst 17 brouwerijen. Intussen zijn dat er nog 4, waaronder ook de oudste brouwerij van Vlaanderen. Cafés en restaurants laten je met plezier proeven van gerechten die overheerlijk zijn in combinatie met de typische bruine bieren uit de streek.

De aankomst van de Ronde

Al 7 jaar lang is Oudenaarde de plek waar je moet zijn als je de finish van de Ronde van Vlaanderen live wil meemaken. Echte wielerfans smullen er ook van het museum ​"Centrum Ronde van Vlaanderen"​, waar je alles te weten komt over de Ronde en de wielersport.

De mooiste fiets- en wandelstreek

Dankzij het heuvelachtige landschap zijn de Vlaamse Ardennen een geliefde regio voor fietsers en wandelaars. Oudenaarde is het perfecte startpunt voor enkele van de ​mooiste fietsroutes in de streek​, langs de oevers van de Schelde en tal van charmante plekjes.

Een stad in bloei

Oudenaarde is niet alleen een stad met geschiedenis: het gemeentebestuur blijft gericht investeren in de toekomst van de stad. Zo werd het marktplein in 2017 nog volledig vernieuwd, waardoor het centrum is uitgegroeid tot een sfeervolle ontmoetingsplek.

Gratis wifi in het centrum

De renovatie van de Markt hield niet op bij de aanleg van nieuwe straatstenen. De stad wilde meer doen voor haar inwoners en bezoekers. Daarom geniet iedereen nu ook van gratis wifi op het marktplein en in de omringende winkelstraten. Handig, toch?

Een nieuwe, groene woonwijk

Als je graag in Oudenaarde wil wonen, hoef je je nieuwe thuis niet eens zo ver te zoeken. Vlak bij het station, waar zich vroeger de oude textielfabriek van Saffre Frères bevond, wordt op dit moment hard gewerkt aan een verfrissende woonwijk. Saffrou zal bestaan uit ​265 woningen en appartementen​, een nieuw aangeplant stadsbos en een zee van open ruimte.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Waarom het leven mooier is in een autoluwe wijk

Volgens sommige projectontwikkelaars zijn duurzame, autoluwe wijken dan ook de toekomst van vastgoedontwikkeling. Ontdek waarom.

Lees meer

Je thuiskantoor inrichten? Zo begin je eraan

Thuiswerken is hot. Met goede reden, want zowel jij als je baas halen daar heel wat voordelen uit: geen onnodige filefrustratie, een snellere start van je werkdag en een werkomgeving die alle rust en stilte biedt.

Lees meer