wonen in oudenaarde. Wonen in Oudenaarde. Saffrou.

7 redenen waarom je best wel wil wonen in Oudenaarde

Enkele eeuwen geleden stond Oudenaarde in heel Europa bekend om haar bloeiende tapijt- en textielindustrie. Vandaag wordt de stad nog altijd de "Parel van de Vlaamse Ardennen" genoemd, en daar zijn heel wat goede redenen voor. Wij sommen er alvast 7 voor je op: ontdek waarom ook jij graag zal wonen in deze prachtige Oost-Vlaamse stad.

Een rijk verleden

Centraal op de Markt van Oudenaarde vind je het ​MOU​, het stadsmuseum van Oudenaarde, waar je terechtkan voor zo'n duizend jaar geschiedenis in één enkel gebouw. Niet te missen hoogtepunt: je kan er 15 originele wandtapijten bewonderen.

Heerlijke streekbieren

Oudenaarde is een echte bierstad: ooit telde de stad maar liefst 17 brouwerijen. Intussen zijn dat er nog 4, waaronder ook de oudste brouwerij van Vlaanderen. Vooral de bruine bieren worden overal geprezen: hun befaamde smaak zou te danken zijn aan het heerlijke Oudenaardse water. Ontdek het zelf: tal van cafés en restaurants zetten graag creatieve gerechten met Oudenaards bier op hun menukaart.

De aankomst van de Ronde

Al 7 jaar lang is Oudenaarde de plek waar je moet zijn als je de finish van de Ronde van Vlaanderen live wil meemaken. Echte wielerfans smullen er ook van het museum ​"Centrum Ronde van Vlaanderen"​, waar je alles te weten komt over de Ronde en de wielersport. De moeite waard, want jaarlijks lokt dit museum maar liefst 60.000 bezoekers.

De mooiste fiets- en wandelstreek

Dankzij het heuvelachtige landschap zijn de Vlaamse Ardennen een geliefde regio voor fietsers en wandelaars. Oudenaarde is het perfecte startpunt voor enkele van de ​mooiste fietsroutes in de streek​, langs de oevers van de Schelde en tal van charmante plekjes. Wist je dat zelfs wielrenners uit Nieuw-Zeeland hiervoor helemaal naar Oudenaarde afzakken?

De groenste stad van Europa

Sinds kort is Oudenaarde officieel een van de groenste en meest leefbare steden van heel Europa! In september 2019 kaapte de stad de gouden medaille weg op de internationale wedstrijd Entente Florale Europe. Deze wedstrijd vestigt al sinds 1975 de aandacht op het belang van een groene omgeving voor de levenskwaliteit in woonwijken en steden.

Het centrum van Oudenaarde

In 2017 werd het marktplein van Oudenaarde helemaal vernieuwd, waardoor het centrum is uitgegroeid tot een sfeervolle ontmoetingsplek. Mét gratis wifi! Zoek je liever de rust op? Op amper 700 meter van de Markt kan je heerlijk wegdromen in het sprookjesachtige Liedtspark, waar je ook het voormalige buitenverblijf van de Oudenaardse familie Liedts kan bewonderen.

Een nieuwe, groene woonwijk

Als je graag in Oudenaarde wil wonen, hoef je je nieuwe thuis niet eens zo ver te zoeken. Vlak bij het station, waar zich vroeger de oude textielfabriek van Saffre Frères bevond, wordt op dit moment hard gewerkt aan een verfrissende woonwijk. Saffrou zal bestaan uit ​265 woningen en appartementen​, een nieuw aangeplant stadsbos en een zee van open ruimte.

ANDEREN
LAZEN OOK

naar het nieuwsoverzicht

Het leven op Saffrou: Roland & Christine

Roland en Christine vonden in Saffrou meer dan een woning: ze vonden er een thuis. Ontdek waarom ze voor Saffrou kozen en hoe ze de unieke sfeer op de site ervaren.

Lees meer

Bespaar met het 6% btw-tarief op Saffrou

Wil je profiteren van het verlaagde btw-tarief van 6% bij aankoop van je appartement of woning? Hier is wat je moet weten en wanneer je moet handelen om deze besparing te realiseren.

Lees meer